Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom! Osteopathie Praktijk W. Elbers Wijchen, Alverna, Balgoij, Niftrik, Batenburg, Hernen, Leur en Bergharen

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers kunt u terecht om het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te bevorderen. Met de manuele therapie binnen de gemeente Wijchen en omliggende dorpen: Alverna, Balgoij, Niftrik, Batenburg, Hernen, Leur en Bergharen wordt er gekeken naar de oorzaken van de verminderde beweeglijkheid van uw lichaam. Met een hands-on benadering wordt er gekeken naar mogelijke stressklachten, verklevingen en littekenweefsel in uw lichaam. Doordat osteopathie in Nederland tot de eerstelijnszorg behoort, heeft u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. U kunt direct een afspraak boeken bij onze praktijk.

Hoe werkt een osteopaat

Wat doet Osteopathie Wijchen?

Osteopathie kan gebruikt worden om alles te behandelen, van hoofdpijn en blessures tot spijsverteringsstoornissen en stressgerelateerde klachten. Een osteopaat kijkt met een holistische blik naar het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van de mens in zijn geheel. Zo is ieder lichaam uniek en verdient ieder een eigen aanpak. Osteopathie is een veilige manier van werken en is dan ook voor iedere leeftijd beschikbaar. Met de behandeling, waarbij uitsluitend met de handen wordt gewerkt, wordt de verbetering van het lichaam verbeterd. Tezamen met ondersteunende oefeningen en adviezen, kunt u binnen enkele behandelingen al verlichting ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Wat is het verschil tussen osteopathie en fysiotherapie?

Osteopathie en fysiotherapie zijn beide vormen van gezondheidszorg die zich richten op de behandeling van het bewegingsapparaat. Osteopathie is een tak van de geneeskunde die osteopathische manipulatieve behandeling gebruikt om medische aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen. Osteopathie is een hands-on benadering waarbij de botten, gewrichten en spieren gemasseerd, gestrekt en gemobiliseerd worden. Fysiotherapie daarentegen gebruikt oefeningen, rek- en strekoefeningen en massages om de bewegingsmogelijkheden en de functie van het bewegingsapparaat te verbeteren. Hoewel zowel osteopathie als fysiotherapie behandelingen voor pijn en blessures kunnen zijn, verschillen zij in hun aanpak.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Voor wie os Osteopathie

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Osteopaten gebruiken manuele therapie om patiënten met aandoeningen van de botten, gewrichten en spieren te behandelen. Osteopathie wordt in Nederland gezien als alternatieve geneeswijzen en wordt momenteel niet door de verzekering gedekt. Sommige verzekeringen kunnen deels osteopathische diensten dekken. Osteopaat W. Elbers is een bevoegd osteopaat die in Nederland osteopathische diensten aanbiedt die door de verzekering gedekt worden. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren bij uw eigen verzekering.

Header Wat is Osteopathie

Osteopathie Wijchen

Osteopathie praktijk W. Elbers zit gevestigd op de Kelvinstraat 45A in Wijchen. Woont u in de regio Gelderland? Dan bent u bij ons aan het goede adres. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of boek direct online een afspraak! We kijken ernaar uit om u te mogen ontmoeten.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Wijchen behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Beneden Leeuwen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Wijchen

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.