Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Behandeling osteopathie in het kort

Een behandeling door een osteopaat is gericht op het herstellen van de bewegingsfunctie die verloren is gegaan en daarmee het herstel van een evenwichtige gezondheid. Voorafgaand aan een behandeling wordt er een intake gedaan, waarbij we een vragenlijst met u doornemen waarbij we onder andere vragen naar uw klachten, behandelingen en operaties van het gehele lichaam vragen. Hiervoor nemen we uitgebreid de tijd, omdat deze informatie belangrijk is om het ontstaan van uw klacht en een mogelijk verband tussen (eventueel) verschillende klachten te onderzoeken. Deze anamnese is noodzakelijk om een totaalbeeld van u als patiënt te krijgen. Na de anamnese volgt er een uitvoerig onderzoek hoe het met de beweeglijkheid van uw lichaam is gesteld. Niet alleen de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren wordt onderzocht, maar ook de beweeglijkheid van de organen en de schedel. Hierbij wordt er door de osteopaat uitsluitend met de handen gewerkt. Apparaten of medicijnen komen niet aan de orde. Wanneer de anamnese en het onderzoek achter de rug zijn, wordt een osteopathische behandeldiagnose opgesteld, waarna de behandeling kan starten. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig om een optimaal evenwicht te bereiken en uw lichaam in staat te stellen om het probleem zelf op te lossen. Vervolgbehandelingen vinden bij voorkeur pas na 2-3 weken plaats om het lichaam de gelegenheid te geven om te reageren op de veranderingen die hebben plaats gevonden. Bij aanvang van de vervolgafspraak vindt er altijd eerst een controle plaats, waarbij de bevinden uit deze controle de basis vormen voor de verdere behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of de klachten zelfs verhelpen. Na drie tot vier behandelingen moet er zeker verbetering zijn. Bij hardnekkige klachten zal volledig herstel langer op zich laten wachten en zullen er dus meerdere behandelingen nodig zijn. De periode tussen de behandelingen kan variëren van één week tot twee maanden. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Homepage Osteopathie Praktijk W. Elbers

Welk effect heeft een behandeling?

Of osteopathie een genezend effect kan hebben bij een bepaalde klacht is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Zijn er weefsels in het lichaam met verminderde beweeglijkheid die de klachten kunnen veroorzaken, of daar verband mee houden.
  • Is deze verminderde beweeglijkheid volledig of gedeeltelijk te herstellen of is het weefsel zodanig aangetast dat er geen herstel mogelijk is.
  • Hoe groot is de kracht van het herstellend vermogen van de betreffende persoon (vitaliteit) en is hij of zij zelf ook bereid een bijdrage te leveren aan dat herstel, door b.v. voeding en leefgewoontes te veranderen.
  • Bij onvoldoende of geen resultaat wordt gestopt met behandelen of vindt (na toestemming van de patiënt) verder overleg plaats met de huisarts.
Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Tarieven en vergoedingen

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen. Let op! Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard.

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Maak nu online een afspraak