Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Behandeling Osteopathie bij kinderen

Uw opgroeiende kind maakt in een korte tijd vaak grote ontwikkelingen door, waarbij er vele veranderingen plaats vinden in het lichaam. Als uw kinderen in de pubertijd komt, zorgen de hormonen ervoor dat ze sneller groeien. Bij een groeispurt groeit uw kind in korte tijd heel snel, maar wist u dat de spijsvertering ook verandert en de hersenen ook groeien en veranderen? Hierbij kunnen problemen ontstaan als “niet mee kunnen doen” of “anders” zijn”. Als gevolg van deze problemen kunnen leer-, gedrags- en/of concentratieproblemen zich in de loop der jaren ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan ADD, ADHD of dyslexie. Daarnaast zijn er een scala aan klachten die medisch mogelijk betiteld worden met: “Daar moet uw kind mee leren leven” of “Dat zit in het karakter van uw kind“

Veelvoorkomende klachten bij kinderen

Veelvoorkomende klachten bij kinderen

  • Problemen met de motorische ontwikkeling
  • Astma
  • Eczeem en allergieën
  • Keel-, neus- en oorproblemen
  • Gedrags- en leerproblemen als hyperactiviteit, dyslexie, dyspraxie
  • Bedplassen
  • Scoliosis (scheve rug)
  • Buikpijn
  • Slaapproblemen
  • Kaakproblemen

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Is Osteopathie bij kinderen veilig

Is Osteopathie bij kinderen veilig?

Osteopathie is een veilige behandelmethode voor kinderen. Een osteopaat werkt namelijk uitsluitend met zijn handen. Hij/zij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en herstelt zo met zachte handgrepen het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Wist u dat de meeste osteopaten een paramedische achtergrond hebben? Zij zijn opgeleid tot fysiotherapeut of basisarts, waarna ze een vijfjarige beroepsopleiding osteopathie hebben gevolgd. Osteopathie is derhalve bij uitstek geschikt als aanvulling op de behandeling van uw kind bij de (huis)arts of specialist. Als het nodig is kunnen wij u ook doorverwijzen. Wij helpen u graag de fysieke gezondheid van uw kind zo optimaal mogelijk te houden.

Partnerlogo's NVO en NRO Osteopathie Elbers

Is een osteopaat een erkend beroep?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.

Maak nu online een afspraak

Veelgestelde vragen over osteopathie bij kinderen

Hieronder treft u enkele veelgestelde vragen aan over osteopathie en de behandeling door een osteopaat bij kinderen. Zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via 024 645 55 45 of stuur een bericht naar info@osteopathie-elbers.nl.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.