Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!
Osteopaat Nijmegen
Uw lichaam centraal bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Nijmegen
Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Nijmegen kunt u terecht wanneer u wilt werken aan onopgeloste blokkades in het lichaam. Overbelasting, ziekte, stress of slechte voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat er bewegingsverlies en pijnklachten optreden in het lichaam. Osteopathie wordt gezien als een veilige geneeskunde omdat er uitsluitend met de handen wordt gewerkt. Met en holistische blik wordt er gekeken naar zowel het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel en het zenuwstelsel. Er wordt aandacht geschonken aan de beweging in en om uw lichaam om zo het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te bevorderen.

Hoe werkt een osteopaat?
Osteopathie is een oude behandelwijze en is samengesteld vanuit de Griekse woorden osteon (bot) en pathos (lijden), lijden van de weefsels. Een goede mobiliteit van de verschillende systemen zorgt voor het goed functioneren van uw gehele lichaam. Een osteopaat werkt met een hands-on benadering, waarbij er naar het gehele lichaam wordt gekeken. Op de plaatsen waar u verminderde bewegingsmogelijkheid ervaart, wordt er met zachte handzettingen de beperkingen hersteld. Een verbeterde mobiliteit geeft u de mogelijkheid om uw lichaam te genezen. Met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen kunt u binnen 3 tot 4 behandelingen al verlichting van de klachten ervaren. Doordat osteopathie in Nederland tot de eerstelijnszorg behoort, heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig. U kunt dan ook direct een afspraak inplannen bij Osteopathie Praktijk W. Elbers.
Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Verschil tussen osteopaat en chiropractor
Zowel een osteopaat en een chiropractor vallen beide onder de alternatieve geneeswijzen in Nederland. Beide beroepen nemen uw lichaam als geheel en werken met een zogeheten ‘holistische’ werkwijze. Bij zowel osteopaten als chiropractoren wordt er voornamelijk met de handen gewerkt en wordt er met aandacht gericht op de disbalans van het bewegingsapparaat. Een osteopaat verleent daarnaast de zorg op basis van de levenswijze van de persoon in kwestie. Hierbij wordt er niet per se vanuit gegaan dat de locatie van de pijn ook daadwerkelijk de plek is waar het lichaam uit balans is. Hierbij wordt er gekeken naar het gehele lichaam. Een chiropractor richt zich vooral op de wervelkolom en probeert met manipulaties (kraken) de verschillende klachten in het lichaam te herstellen.

Wat kan Osteopaat Nijmegen voor uw betekenen?
In het lichaam kunnen er klachten ontstaan doordat er bewegingsblokkades zijn opgetreden in of tussen uw systemen. Vaak probeert het lichaam dit met het zelfgenezend vermogen te herstellen. Wanneer dit niet lukt, is een osteopaat de juiste persoon om met diverse behandelingen deze blokkades op te heffen. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals:
- Pijn in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
- (sport) blessures
- Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
- Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
De gehele lijst van klachten waarvoor u terecht kunt bij osteopaat Nijmegen kunt u hier terugvinden.

Osteopaat Nijmegen
Heeft u vragen over de werkwijze of behandelingen bij Osteopathie Praktijk W. Elbers? Neem direct contact op via info@osteopathie-elbers.nl. We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00. U kunt ons vinden op de Kelvinstraat 45A, Wijchen in de regio Gelderland.
Maak nu online een afspraak
Wat ze over ons zeggen

Osteopathie W. Elbers, dichtbij in de provincie
Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Nijmegen behandelen wij mensen uit de omgeving van:
✔ Cuijck
✔ Druten
✔ Grave
✔ Heesch
✔ Malden
✔ Oss
✔ Schaik
✔ Wijchen
Veelgestelde vragen over Osteopathie Nijmegen
Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.
Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.
Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige check–up bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.
Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!
Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.
Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.
Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.
Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.