Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Heesch!

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Heesch bieden we een manuele therapie die het lichaam in zijn geheel aanpakt. Osteopaat Elbers beoefent al meer dan 25 jaar het vak en heeft veel succes gehad bij het helpen van patiënten met de meest uiteenlopende klachten. Of u nu een atleet bent die verlichting zoekt voor sportblessures, of een kind die hulp zoekt bij slaapproblemen, osteopathie kan hierin de oplossing zijn die u zoekt. Neem vandaag nog contact met ons op om uw afspraak te maken en te zien hoe we u kunnen helpen om u weer op uw best te mogen voelen.

Wat doet een osteopaat

Wat doet een osteopaat?

Osteopathie is een effectieve manuele therapie die het lichaam in zijn geheel aanpakt, in plaats van zich slechts op één gebied te richten. Deze holistische benadering leidt vaak tot betere resultaten, omdat de oorzaak van het probleem kan worden aangepakt, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen en probeert hiermee de beweeglijkheid van het lichaam te verbeteren. Bij osteopaat Heesch verwachten we, met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen, binnen 3 tot 4 behandelingen verlichting in uw klachten te geven. Doordat er geen medicijnen of apparatuur wordt gebruikt, is osteopathie een veilige werkwijze en is het voor alle leeftijden geschikt. Osteopathie valt binnen Nederland onder de alternatieve geneeswijzen en vaak kunt u via uw aanvullende verzekering hiervoor een vergoeding ontvangen. Het is goed om vooraf te controleren of u in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding.

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Ervaart u klachten als…

 • Pijnklachten in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
 • Houdingsproblemen
 • Keelproblemen, slikklachten
 • Oorsuizen
 • Bekkeninstabiliteit
 • Sportblessures
 • Menstruatiestoornissen
 • Incontinentieproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Klachten na operaties
 • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
 • Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
 • Whiplash Syndroom en andere posttraumatische klachten

Dan is Osteopaat Heesch geschikt om het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te bevorderen. Osteopathie is voor iedere leeftijd mogelijk, van baby’s tot kinderen en volwassen. Zo heeft iedereen baat bij osteopathie.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Verschillen tussen osteopathie en chiropractie

Osteopaten en chiropractors zijn beide gezondheidswerkers die zich focussen op spier- en skeletproblemen. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee beroepen. Osteopaten gebruiken meerdere behandelingstechnieken dan chiropractors, en ze richten zich ook op het verband tussen de structuur van het lichaam en de manier waarop het functioneert. Osteopaten gebruiken vaak manipulatieve technieken om patiënten te behandelen, en ze kunnen ook veranderingen van levensstijl aanbevelen om toekomstige problemen te voorkomen. Chiropractors daarentegen gebruiken vooral manipulatieve therapieën om patiënten te behandelen, hoewel zij ook oefeningen of andere ingrepen kunnen aanbevelen.

Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Osteopaat Heesch

Als u op zoek bent naar een osteopathiepraktijk in de Gelderse regio, dan raden we u aan naar W. Elbers in Wijchen te gaan. De praktijk is gevestigd aan de Kelvinstraat 45A en u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of direct online een afspraak boeken.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Altijd een erkende Osteopaat in de buurt

Met onze erkende osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Heesch behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Beneden Leeuwen

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Heesch

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.