Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Van harte welkom bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Schaijk

Bent u woonachtig in de omgeving Schaijk en op zoek naar een osteopathie arts? Dan bent u bij Osteopathie Praktijk W. Elbers op het goede adres. Osteopathie is een manuele therapie en wordt gebruikt om medische aandoeningen te behandelen. Met een hands-on benadering wordt er gekeken naar zowel het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel. Dr. W. Elbers is een gediplomeerd en gekwalificeerd osteopaat die u graag in uw behoeften voorziet. Osteopathie in Nederland valt onder de eerstelijnszorg waardoor u geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts. U kunt dan ook direct een afspraak inplannen bij onze praktijk.

Wat doet een osteopaat

Wat doet osteopaat Schaijk?

Osteopathie is een vorm van geneeskunde die bestaat uit het bewegen, strekken en masseren van spieren en gewrichten. Osteopaten gebruiken deze methoden om pijn te verlichten, de bewegingsmogelijkheden in het lichaam te verbeteren, en genezing te bevorderen. Osteopathie is gebaseerd op de overtuiging dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te genezen. Osteopaten werken aan het verwijderen van alle obstakels die het lichaam verhinderen om het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Osteopathie is een zachte en veilige manier van werken en voor iedere leeftijd geschikt. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van medicijnen of apparaten. Osteopathie kan gebruikt worden om alles te behandelen, van hoofdpijn en rugpijn tot spijsverteringsstoornissen en stress.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Ontwikkelingen Osteopathie in Nederland

Ontstaan Osteopathie

Osteopathie heeft al een lange reis mogen maken. In 1874 werd het gesticht door Andrew Taylor Still, een arts die ontevreden was over het gebrek aan behandelingsmogelijkheden voor patiënten met chronische pijnklachten. Osteopathie wordt vaak gezien als een alternatieve geneeskunde, maar de stichter ervan bedoelde dat het een meer holistische benadering van de geneeskunde was. Het wordt gezien als een systeem van medische wetenschap, gebaseerd op de wetten van de natuur, die toegepast worden bij de diagnose en behandeling van ziekten. In Nederland is osteopathie een erkende alternatieve therapie.

Header Homepage Osteopathie Praktijk W. Elbers

Vergoeding vanuit uw verzekering

Osteopathie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat. In Nederland wordt osteopathie niet gedekt door de standaard ziektekostenverzekeringen. Sommige particuliere verzekeraars bieden echter dekking voor osteopathische behandelingen. Als u overweegt een osteopathische behandeling te ondergaan, raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te zien of er een dekking mogelijk is.

Header Wat is Osteopathie

Osteopaat Schaijk

Als u op zoek bent naar een osteopathie kliniek in de regio Gelderland, dan heten we u van harte welkom in onze praktijk aan de Kelvinstraat 45A in Wijchen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of direct online een afspraak boeken.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie W. Elbers, dichtbij u

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Schaijk behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Beneden Leeuwen

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Schaijk

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.