Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Jouw lichaam centraal bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Grave!

Osteopathie is een manuele therapie die zich richt op de structuur en de functie van het gehele lichaam. Met een zogeheten ‘holistische’ werkwijze worden er een reeks manuele technieken gebruikt om de beweging van gewrichten te verbeteren, de bloedsomloop te bevorderen en de spierspanning te verlichten. Een osteopaat kan u helpen bij een groot aantal aandoeningen, van concentratieproblemen tot rugpijn en sportblessures. Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers in Grave helpen we je graag verder. Osteopathie valt binnen Nederland onder de alternatieve geneeswijze en valt daarom onder uw aanvullende verzekering. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts en kunt direct een afspraak bij ons boeken.

Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een systeem van gezondheidszorg dat zich richt op het bewegingsapparaat. Osteopaten gebruiken verschillende technieken om aandoeningen te herkennen en te behandelen die de botten, gewrichten, spieren en het bindweefsel aantasten. Osteopathie kan gebruikt worden om een breed aantal aandoeningen te behandelen, van rugpijn en hoofdpijn tot spijsverteringsproblemen en chronische pijn. Osteopathie is gebaseerd op de overtuiging dat het bewegingsapparaat van essentieel belang is voor de algehele gezondheid en het welzijn. Het is daarom extra belangrijk om het evenwicht in het bewegingsapparaat te herstellen, om zo de algehele gezondheid en het welzijn van uw lichaam te verbeteren.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Voor wie os Osteopathie

Verschillen tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie

Osteopathie, manuele therapie, en fysiotherapie zijn allemaal behandelingsmethoden die gebruikt kunnen worden om de functie van het lichaam te verbeteren en de pijn te verminderen. Ze hebben elk hun eigen unieke aanpak, en in veel gevallen kunnen meerdere methoden in combinatie gebruikt worden om de beste resultaten te bereiken. Osteopathie is een systeem van geneeskunde dat zich richt op de structuur en de functie van het lichaam. Osteopaten gebruiken een reeks manuele technieken om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. Manuele therapie is een soortgelijke benadering die gebruik maakt van hands-on technieken om weke delen en gewrichten te manipuleren. Fysiotherapie omvat een breed scala aan oefeningen en andere activiteiten die bedoeld zijn om kracht, lenigheid en bewegingsbereik te verbeteren.

Wat doet Osteopaat William Elbers

Wat kan osteopaat Grave voor uw betekenen?

Vaak probeert het lichaam zichzelf te genezen, maar wanneer dit niet lukt kunnen er klachten ontstaan waardoor u problemen ervaart in het dagelijks leven. Wanneer u klachten niet verminderen, is de osteopaat de juiste persoon om met diverse behandelingen deze blokkades te verhelpen.

Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals:

  • Pijn in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
  • (sport) blessures
  • Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
  • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)

De gehele lijst van klachten bij volwassenen waarvoor u terecht kunt bij osteopaat Grave kunt u hier terugvinden.

Header Over ons Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopaat Grave

Wanneer u woont in de regio Gelderland, dan kunt u eenvoudig bij Osteopathie praktijk W. Elbers in Wijchen terecht. Onze locatie zit gevestigd op de Kelvinstraat 45A. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of boek direct online een afspraak.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie Praktijk W. Elbers, dichtbij u

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Grave behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Beneden Leeuwen

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Grave

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.