Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Ontdek Osteopathie Praktijk W. Elbers Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Beuningen zult u kennismaken met een holistische werkwijze om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Wanneer u in Beuningen, Ewijk, Weurt of Winssen woont, dan is deze praktijk ook voor u geschikt. Bij Osteopathie wordt zowel het bewegingsapparaat (uw pijnlijke spieren en gewrichten), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel behandeld. Uitsluitend met de handen worden er verbanden gelegd tussen deze verschillende onderdelen om het lichaam sterk en gezond te houden.

Header Wat is Osteopathie

Wat is een osteopaat?

Bij osteopaat Beuningen staan niet alleen uw klachten centraal, maar juist u als geheel. Vaak worden alleen de symptomen behandeld, maar juist de oorzaak is van belang om uw klachten daadwerkelijk te verhelpen. Zo wordt er in het geheel gekeken naar de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels in het lichaam. Hierbij worden er geen medicijnen of apparatuur gebruikt, maar wordt er puur met de handen gewerkt. Een veilige methode voor het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en rugpijn om je weer optimaal fijn te laten voelen. Niets is fijner dan lekker in je vel zitten!

Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Vergoeding vanuit uw verzekering

Osteopathie in Praktijk W. Elbers Beuningen wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed en staat vernoemd onder complementaire/alternatieve geneeswijzen. Hierbij is het verplichte eigen risico niet van toepassing. U kunt dan ook zonder verwijzing een afspraak inplannen bij Osteopaat Beuningen. Ondanks dat Osteopathie al ruim een eeuw geleden is ontwikkeld, raakt osteopathie in Nederland pas de laatste tien jaar steeds meer bekend. Hier wordt wel flink verandering in gebracht want de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten maakt zich hard voor erkenning van osteopathie als gebruikelijke geneeskunde in Nederland.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Behandeling bij Osteopaat Beuningen

Om een optimale gezondheid te ervaren, behandelt de osteopaat de verschillende delen van het lichaam. Zo wordt niet alleen de plek van de klacht behandelt, maar ook de bloedtoevoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed hebben op uw klacht. Uw lichaam (de kapstok) is uw skelet, maar daaromheen heeft u organen en bindweefsel lopen die ook de nodige aandacht verdienen. Zo wordt er gekeken naar het gehele lichaam. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten, waarbij we vaak binnen 3-4 behandelingen de nodige vooruitgang kunnen opmerken. Bij het eerste consult worden de verstoringen opgemerkt en tijdens de vervolgconsulten wordt er aandacht gegeven aan het herstellen van de bewegingsbeperking. Samen met ondersteunende oefeningen en adviezen zult u mogelijk al snel verlichting voelen. Doordat u geen verwijzing nodig heeft, kunt u bij osteopaat Beuningen rechtstreeks contact opnemen voor een afspraak.

Header Over ons Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie Praktijk W. Elbers

Uw lichaam verdient de aandacht die het nodig heeft. We helpen u graag met verlichten van uw klachten. In regio Gelderland kunt u terecht bij Osteopathie Praktijk W. Elbers in Wijchen. Boek online een afspraak of stuur een e-mail naar info@osteopathie-elbers.nl. Tot snel!

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie W. Elbers Gelderland

Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Naast Beuningen behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beneden Leeuwen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Beuningen

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.