Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Osteopathie Praktijk W. Elbers Malden heet u welkom!

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers beoefenen we manuele therapie om een optimale gezondheid en genezing tot stand te brengen. Een osteopaat kan u helpen bij een groot aantal aandoeningen, van migraine tot rugpijn en sportblessures. Met een holistische blik wordt er gekeken naar het gehele lichaam, waarbij het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel centraal staan. Met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen kunt u binnen enkele behandelingen al verlichting van uw klachten ervaren. Doordat osteopathie tot de eerstelijnszorg behoort, heeft u geen verwijsbrief nodig en kunt u direct een afspraak inplannen bij onze praktijk.

Wat doet een osteopaat

Wat doet osteopathie voor uw gezondheid?

Osteopathie is een tak van de geneeskunde die zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen die het bewegingsapparaat aantasten. Osteopaten gebruiken verschillende technieken om pijn te verlichten en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te verbeteren. Osteopathie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als rugpijn, migraine, en RSI (repetitive strain injuries). Osteopaten kunnen ook osteopathische manipulatieve therapie gebruiken om structurele onevenwichtigheden in het lichaam te behandelen. Een osteopaat werkt uitsluitend met de handen waarbij zachte strekkingen en druk worden gebruikt. Om deze reden is osteopathie veilig voor mensen van alle leeftijden en kan het een aanvulling zijn op de gebruikelijke zorg.

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Met welke klachten kunt u bij Osteopaat Malden terecht?

Hieronder staan enkele voorbeelden van klachten beschreven waarmee u naar een osteopaat toe kunt.

 • Pijnklachten in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
 • Houdingsproblemen
 • Klachten na operaties
 • Incontinentieproblemen
 • Bekkeninstabiliteit
 • Whiplash Syndroom en andere posttraumatische klachten
 • Sportblessures
 • Concentratieproblemen
 • Keelproblemen, slikklachten
 • Oorsuizen
 • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
 • Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
 • Menstruatiestoornissen

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Wat doet Osteopaat William Elbers

Verschillen tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie

Osteopathie, manuele therapie, en fysiotherapie zijn allemaal behandelingsmethoden die gebruikt kunnen worden om de functie van het lichaam te verbeteren en de pijn te verminderen. Doordat ze allemaal hun eigen aanpak hebben, kunnen ze vaak in combinatie worden ingezet om de beste resultaten te bereiken. Osteopathie is een systeem van geneeskunde dat zich richt op de structuur en de functie van het lichaam. Osteopaten gebruiken manuele technieken om de beweging van gewrichten te verbeteren, spierspanning te verlichten, en de bloedsomloop te bevorderen. Manuele therapie is een soortgelijke benadering die gebruik maakt van hands-on technieken om weke delen en gewrichten te manipuleren. Fysiotherapie omvat een breed aantal oefeningen en andere activiteiten die bedoeld zijn om kracht, lenigheid en bewegingsbereik te verbeteren.

Header Over ons Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopaat Malden

Bent u op zoek naar een osteopathie kliniek in de regio Gelderland? Dan bent u bij onze praktijk W. Elbers aan de Kelvinstraat 45A van harte welkom. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om bij ons een afspraak in te plannen, u kunt rechtstreeks bij ons een afspraak boeken of neem contact met ons op via de onderstaande knop.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Een erkende osteopaat bij u in de buurt

Met onze erkende osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Malden behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Beneden Leeuwen

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Malden

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.