Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom! Osteopathie Praktijk W. Elbers Groesbeek

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Groesbeek ligt de focus op het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van de mens. Wanneer u bijvoorbeeld klachten ervaart zoals hoofdpijn, nekpijn of rugpijn kan de osteopaat helpen om de beweeglijkheid van het lichaam te verbeteren. Doordat een osteopaat uitsluitend met de handen werkt, wordt het gezien als een veilige methode om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen. In Nederland valt osteopathie onder de eerstelijnszorg, waardoor u geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts. U kunt dan ook rechtstreeks een afspraak inplannen bij onze praktijk.

Header Wat is Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie komt vanuit het Grieks en betekent osteon (weefsel) en pathos (voelen). Een osteopaat behandeld niet alleen de delen die klachten bevatten, maar kijkt juist naar het lichaam als geheel. We denken vaak dat de klacht zich in een bepaald deel van ons lichaam heeft vastgezet, maar vaak zit de oorzaak veel dieper. Een osteopaat werkt met een zogeheten ‘holistische’ werkwijze waarbij er zowel naar het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel wordt gekeken. Met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen kunt u binnen 3 tot 4 behandelingen al verlichting voelen.

Header Homepage Osteopathie Praktijk W. Elbers

Is osteopathie veilig?

De technieken die een osteopaat toepast zijn veilig. Bij osteopaat Groesbeek wordt er geen gebruik gemaakt van medicijnen of apparatuur. Met een hands-on benadering zoeken we naar de beste behandeling van uw lichaam. Als basis zijn de osteopaten in Nederland in het bezit van een opleiding als fysiotherapeut of arts. Binnen deze opleidingen worden osteopaten getraind om de signalen van onderliggende afwijkingen en ziektes te herkennen. Daarnaast bewaken het N.V.O (Nederlandse Vereniging van Osteopathie) en het N.R.O (Nederlands Register voor Osteopathie) middels visitatie, na- en bijscholing de kwaliteit van de osteopathie in Nederland. Zo ook bij Osteopathie Praktijk W. Elbers.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Vergoeding vanuit uw verzekering

In Nederland valt osteopathie binnen de alternatieve geneeswijzen. Bijna alle zorgverzekeraars bieden alternatieven geneeswijzen binnen het aanvullende pakket aan. De vergoeding die hieraan hangt, is volledig afhankelijk van de zorgverzekeraar. Zo kan uw consult geheel of gedeeltelijk vergoed worden via uw aanvullende verzekering. Bekijk deze lijst en zie of u in aanmerking komt voor een vergoeding. De lijst is onder voorbehoud, dus raadpleeg altijd uw verzekeraar.

Wat doet Osteopaat William Elbers

Osteopaat Groesbeek

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers kunt u direct een afspraak inplannen! Onze locatie zit gevestigd op Kelvinstraat 45 A in Wijchen, regio Gelderland. Neem direct telefonisch contact met ons op via 024-6455545 of maak online een afspraak.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie dichtbij met Osteopathie W. Elbers

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Groesbeek behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Beneden Leeuwen

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen Osteopathie Groesbeek

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.