Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Thuiskomen bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Beneden-Leeuwen

Welkom in de osteopathie praktijk van W. Elbers. Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij er met een hands-on benadering wordt gewerkt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. We zijn dankbaar onze diensten aan te bieden aan zowel volwassenen, baby’s, als sporters. Onze aanpak is holistisch en op maat gemaakt voor elke individuele patiënt. Ons doel is u te helpen uw gezondheid te herstellen en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Of u nu op zoek bent naar verlichting van chronische pijn of gewoon een goede gezondheid wilt behouden, we helpen u graag.

Wat doet Osteopaat William Elbers

Wat is een osteopaat?

Osteopathie is een vorm van manuele therapie die zich richt op de diagnose en behandeling van spier- en skeletproblemen. Het is een veilige behandeling die bij mensen van alle leeftijden kan worden toegepast. Osteopaten werken uitsluitend met de handen en maken gebruik van diverse technieken, waaronder massage en rekoefeningen om de beweging van het lichaam te herstellen. Als u op zoek bent naar een veilige manier om uw gezondheid te verbeteren, kan osteopathie de juiste keuze voor u zijn. In onze osteopathische kliniek bieden we behandelingen voor volwassenen, baby’s, kinderen en sporters.

Header Voor wie os Osteopathie

Osteopathie als alternatieve geneeswijze

Osteopathie is een tak van de geneeskunde die in 1874 gesticht werd door de Amerikaanse arts Andrew Taylor Still. Osteopathie is gebaseerd op het principe dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te genezen. Osteopaten gebruiken manipulatieve technieken om pijn te verlichten en de functie te verbeteren. Osteopaten moeten een vierjarige doctoraalopleiding volgen om in aanmerking te komen voor een vergunning. Binnen Nederland behoort osteopathie tot de eerstelijnszorg, waardoor u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft. U kunt dan ook direct een afspraak inplannen rechtstreeks bij onze praktijk.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Osteopaat Beneden-Leeuwen: uw klachten

Osteopaten behandelen een hele reeks klachten, van rugpijn en hoofdpijn tot gewrichtspijn en zwangerschapsgerelateerde problemen. Osteopaat W. Elbers is een expert in het behandelen van patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat, en hij heeft een ruime ervaring in het helpen van mensen om hun pijn te beheersen en hun mobiliteit te verbeteren. Als u last heeft van een van de bovenstaande klachten, of als u andere gezondheidsklachten heeft, dan raad ik u aan om een afspraak in te plannen. Zo zoeken we samen naar de best mogelijke oplossing voor uw probleem.

Header contact Osteopathie Praktijk Elbers

Osteopaat Beneden-Leeuwen

Als u op zoek bent naar een osteopathiepraktijk in de regio Gelderland, dan heten we u van harte welkom op onze locatie aan de Kelvinstraat 45A in Wijchen. We bieden behandeling voor baby’s, kinderen, sporters en volwassenen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of direct online een consult boeken.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Beneden Leeuwen behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopaat Beneden Leeuwen

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.