Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Behandeling Osteopathie bij uw medewerkers

Het is zowel voor de werknemer als voor de werkgever van belang dat iedereen gezond aan het werk blijft en kan blijven. Wij behandelen voor bedrijven de medewerkers die ziek zijn, maar kunnen we ook een bijdrage leveren om het ziekteverzuim te minimaliseren. U kunt bijvoorbeeld denken aan preventieve screening en preventieve behandeling van uw medewerkers om ziekteverzuim te voorkomen. Er is namelijk niets vervelender als klachten van uw medewerkers tot ziekteverzuim of afname in werkplezier en productiviteit leiden. We zien namelijk vaak dat klachten bij uw medewerkers niet daar ontstaan waar de primaire oorzaak zich bevindt en dat er een aanzienlijke periode (soms zelfs jaren) kan bestaan tussen de oorsprong en de daadwerkelijke klacht. We behandelen veelvoorkomende klachten die ervoor zorgen dat het fysieke welzijn van uw medewerkers zo optimaal mogelijk blijft, zodat zij met plezier naar hun werk kunnen blijven gaan en hun productiviteit behouden.

Header Homepage Osteopathie Praktijk W. Elbers

Veelvoorkomende klachten bij uw medewerkers

 • Pijn en/of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en ledematen
 • Overbelasting van spieren, pezen en banden
 • Schouderklachten e slijmbeursontstekingen
 • Knieklachten zoals irritatie van het kraakbeen van de knieschijf of luxaties van de knieschijf
 • Sportblessures, verstuikingen
 • Whiplashsyndroom en andere posttraumatische klachten
 • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
 • RSI
 • Maag- en/of darmklachten (zuurbranden, maagpijn, obstipathie, diarree)
 • Algemene buikklachten, soms medisch onverklaarbaar
 • (Chronische) vermoeidheidsverschijnselen en concentratieproblemen

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Veelgestelde vragen over osteopathie bij bedrijven

Hieronder treft u enkele veelgestelde vragen aan over osteopathie en de behandeling door een osteopaat voor bedrijven. Zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via 024 645 55 45 of stuur een bericht naar info@osteopathie-elbers.nl.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.