Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom! Osteopathie Praktijk W. Elbers Cuijk

Bij praktijk W. Elbers Cuijk zijn we gespecialiseerd in osteopathie voor volwassen, baby’s en kinderen en sporters. Osteopathie is een natuurlijke geneeswijze, die gebaseerd is op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het doel van osteopathie is om deze vermogens te stimuleren, zodat het lichaam zichzelf weer in balans kan brengen. De osteopaat probeert dit door middel van handgrepen en bewegingen. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met hoofdpijn, nekpijn, rugpijn of buikpijn dan kan osteopathie voor u helpen om de blokkades in het lichaam op te lossen. De osteopaat zoekt naar verbindingen tussen het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel in het lichaam.

Hoe werkt een osteopaat

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie die is gericht op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Osteopathie gaat ervan uit dat alle structuren in het lichaam, zoals spieren, botten, gewrichten en organen, samenwerken om het lichaam in balans te houden. Wanneer er een disbalans ontstaat door bijvoorbeeld trauma, verkeerde houding of overbelasting, kan dit leiden tot klachten. Bij praktijk W. Elbers verwachten we binnen 3 tot 4 behandelingen duidelijke vooruitgang en verlichting van uw klachten. Osteopathie valt binnen de eerstelijnszorg waardoor u geen verwijsbrief nodig heeft om een afspraak in te plannen. Dit geeft u de mogelijkheid om direct een afspraak te boeken rechtstreeks bij onze praktijk.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Herkent u deze klachten?

Osteopaat Cuijk staat voor u klaar bij klachten zoals:

 • Pijnklachten in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
 • Houdingsproblemen
 • Sportblessures
 • Concentratieproblemen
 • Keelproblemen, slikklachten
 • Oorsuizen
 • Menstruatiestoornissen
 • Klachten na operaties
 • Bekkeninstabiliteit
 • Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
 • Incontinentieproblemen
 • Whiplash Syndroom en andere posttraumatische klachten
 • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Voor wie os Osteopathie

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of symptoom. Dat maakt osteopathie tot een behandeling waar iedereen die haar ondergaat baat bij heeft. Of u nu een baby, kind, sporter, of volwassene bent, uw lichaam zult u dankbaar zijn. U kunt zonder verwijzing direct een afspraak bij ons inplannen.

Wat doet Osteopaat William Elbers

Osteopaat Cuijk

Als u een osteopaat in de regio Gelderland zoekt, dan is Praktijk W. Elbers een goede keus. Door onze ligging aan de Kelvinstraat 45A in Wijchen zijn we goed bereikbaar. U kunt ook direct online een afspraak maken. Wij kijken ernaar uit om u te helpen een betere gezondheid te bereiken.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Werkgebied Osteopathie W. Elbers

Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Naast Cuijck behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beneden Leeuwen

Beuningen

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Cuijck

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.