Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Voel je thuis bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Dodewaard!

Osteopathie Praktijk W. Elbers helpt u graag om het functioneren van uw lichaam te verbeteren. Alles in het menselijk lichaam is beweeglijk, kan bewegen en moet bewegen. Uitsluitend met de handen wordt er gekeken naar het zelfgenezend vermogen om het lichaam gezond en in balans te houden. Er wordt hierbij gekeken naar het totaalplaatje, waardoor niet alleen het symptoom, maar ook juist naar de oorzaak wordt gekeken. Daar waar de mobiliteit optimaal is, maakt ziekte geen kans!

Wat doet Osteopaat William Elbers

Wat doet een osteopaat?

Misschien heeft u momenteel last van pijnklachten in uw rug, nek, schouders, heup of ledematen of heeft u een aanhoudende hoofdpijn waar u geen raad mee heeft. Wat nu? Elk mens heeft van nature een innerlijke kracht om het lichaam zo gezond mogelijk te houden. Een osteopaat gaat op zoek naar bewegingsblokkades die de basis van je klachten veroorzaken. Vervolgens wordt er met handmatige correcties druk uitgeoefend op de verschillende delen van uw lichaam. Geen medicijnen of apparatuur, maar alleen met de handen. Hierbij worden zowel het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), het orgaanstelsel en het zenuwstelsel behandeld: het gehele lichaam dus. Osteopaat Dodewaard behandelt zowel baby’s, kinderen, sporters en volwassenen met de meest uiteenlopende klachten. Doordat osteopathie tot de eerstelijnszorg behoort, heet u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts en kunt u direct een afspraak inplannen.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Wat is Osteopathie

Verschil tussen fysiotherapie en osteopathie

Er zit degelijk een verschil tussen fysiotherapie en osteopathie. Bij beide professies zit een andere behandelwijze en ook verschillen in de werkwijze van de behandeling. Bij Osteopathie wordt er naar het gehele lichaam gekeken waarbij de oorzaak van de klacht centraal staat. Het kan voorkomen dat u last heeft van een bepaald onderdeel van uw lichaam, maar dat een ander lichaamsdeel behandeld moet worden waar de pijn zich uit. Een fysiotherapeut daarentegen, richt zich op het gehele bewegingsapparaat en wordt vaak behandeld met bepaalde bewegingen op de plek waar de pijn zich bevindt. Waar vanuit fysiotherapie vooral de aandacht naar de klacht toe gaat, kijkt de osteopathie een stapje verder. Hier staat namelijk het gehele lichaam centraal.

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Behandeling osteopaat Dodewaard

Het is vooraf moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen u nodig dient te hebben. Tijdens het eerste consult worden de klachten besproken en op basis daarvan wordt de behandelfrequentie bepaald. Zo kunnen er problemen zijn die al wat langer om aandacht roepen, waardoor ze meer hulp een aandacht nodig hebben dan klachten die pas kort bestaan. Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers verwachten we dat er binnen 3 á 4 behandelingen duidelijke vooruitgang te zien is. Het is belangrijk om te realiseren dat het lichaam, ons zelfgenezend vermogen, tijd nodig heeft om te helen. Het is niet alleen de behandeling bij de praktijk, maar ook aandacht voor uw eigen leefwijze, voeding en verantwoordelijkheid zijn belangrijk om gezond te blijven en te worden.

Header Over ons Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopaat Dodewaard

U kunt rechtstreeks bij Osteopathie praktijk W. Elbers terecht, gevestigd in regio Gelderland. De praktijk kunt u vinden op de Kelvinstraat 45A in Wijchen. Neem contact met ons op via info@osteopathie-elbers.nl of maak direct online een afspraak.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie W. Elbers, dichtbij in de provincie

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Dodewaard behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Beneden Leeuwen

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Dodewaard

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.