Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Teamleden Osteopathie Praktijk W. Elbers

William Elbers
Osteopaat

Mijn naam is William Elbers, getrouwd en vader van twee zonen. Naast mijn werk als osteopaat probeer ik in mijn vrije tijd zo sportief mogelijk bezig te zijn. Ik ben dan ook regelmatig te vinden op de tennisbaan en in het bos met mijn Rhodesian Ridgeback. Daarnaast maak ik graag fietstochten met mijn gezin. Na mijn middelbare school was de keuze voor een opleiding niet moeilijk. Als fanatieke tennisser was de opleiding fysiotherapie een logisch vervolg. Deze opleiding heb ik in 1991 met goed gevolg afgesloten. De behoefte aan meer kennis heeft mij in 1996 doen besluiten te gaan studeren aan de Internationale Academie voor Osteopathie (IAO) te Gent. Na mijn diplomering tot osteopaat in 2001, heb ik mijn thesis geschreven en ben ik in 2004 voor de Internationale jury afgestudeerd. Omdat je in dit vak nooit uitgeleerd raakt en de ontwikkelingen steeds door gaan, volg ik regelmatig cursussen en nascholing. Met name de cursus geïntegreerde technieken van Frank de Bakker I-V heeft mij zeer aangesproken.

Teamfoto Tessa Camminga Osteopathie Praktijk Elbers
Tessa Camminga
Osteopaat

Beste patiënt. In verband met mijn zwangerschapsverlof zal ik afwezig zijn van 17 mei tot midden september. Op de website kunt u informatie vinden over de precieze datum dat ik mijn werkzaamheden weer op pak binnen de praktijk. Tot dan!

Mijn naam is Tessa Camminga. Ik ben dol op de natuur en op dieren, ik hou van sporten zoals crossfit, salsa-dansen en wandelen, en ben gek op reizen. In 2011 verhuisde in naar Nijmegen om fysiotherapie te studeren. Tijdens mijn studie kwam ik er al achter dat ik meer verdieping zocht. Daarom ben ik vrijwel direct gestart met de studie Osteopathie aan de International academy of Osteopathy. De holistische visie binnen de osteopathie stelt me in staat om mensen te helpen op een manier die bij me past. Ik kijk niet enkel naar het symptoom, maar zoek naar een duurzame oplossing voor het probleem. Als therapeut ben ik geduldig, empathisch en gemotiveerd. Ik verheug me erop u vanaf augustus 2023 te ontmoeten binnen de praktijk van William Elbers!

Teamfoto Iris Conijn Osteopathie Praktijk Elbers
Iris Conijn
Osteopaat

Mijn naam is Iris: een jonge enthousiaste therapeut met een passie voor sport, buiten zijn en een gezonde leefstijl. Sinds mijn jeugd heb ik veel aan sport gedaan (atletiek, voetbal, turnen) en nog steeds is hardlopen mijn passie. Ik kreeg daar echter ook te maken met blessures en pijnklachten en daar is mijn fascinatie voor het menselijk lichaam ontstaan. Hierbij kwam steeds de vraag naar boven waarom de ene persoon wel last krijgt van blessures en pijnklachten en de andere niet. Wat zouden mogelijke oorzaken kunnen zijn en wat zou je hier dan aan kunnen doen? Om die vragen te kunnen beantwoorden heb ik de studie fysiotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en inmiddels ben ik na een intensieve vervolgstudie osteopaat! Ik zie het lichaam als één geheel. De plek van de pijn is in mijn ogen niet altijd de plek van de oorzaak. De werkelijke oorzaak probeer ik zo goed mogelijk te achterhalen door het hele lichaam te bekijken. Daarnaast interesseer ik me ook voor leefstijl en probeer ik patiënten in alle opzichten ‘gezonder’ te maken, in plaats van alleen de (pijn)klacht te behandelen. Al deze aspecten probeer ik terug te laten komen in mijn behandelingen, waarbij ik het ook belangrijk vind dat de patiënt een actieve rol aan kan nemen, zodat de behandeling een samenwerking wordt tussen therapeut en patiënt. Ik zie er naar uit om samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw klachten.

Teamfoto Maikel van Mierle Osteopathie Praktijk Elbers
Maikel van Mierle
Osteopaat

Mijn naam is Maikel van Mierle, een betrokken en gedreven osteopaat uit Beuningen. In mijn vrije tijd sport ik graag. Sporten is voor mij een echte uitlaatklep. Na jarenlang als fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik op zoek gegaan naar meer kennis over de totale benadering van het menselijk lichaam. Dit heeft mij doen besluiten te gaan studeren aan de Internationale Academie voor Osteopathie (IAO). In 2024, het jaar dat ik vader ben geworden van ons zoontje Mason, ben ik afgestudeerd voor de opleiding tot osteopaat. Met de kennis op zak ben ik gepassioneerd in het helpen van mensen met lichamelijke klachten.

Header Wat is Osteopathie

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is veilige geneeskunde die zich richt op de beweging van en in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Wat doet een osteopaat

Wat doet een osteopaat

Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als een geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Onze werkwijze

1

Anamnese

Bij het eerste bezoek wordt een vragenlijst met u doorgenomen waarbij er ondermeer naar de klachten, behandelingen, operaties van het gehele lichaam wordt gevraagd. Hiervoor wordt uitgebreid de tijd genomen, omdat deze informatie belangrijk is om het ontstaan van uw klacht en een mogelijk verband tussen (eventueel) verschillende klachten te onderzoeken. De anamnese is noodzakelijk om een totaalbeeld van de patiënt te krijgen.
2

Onderzoek

Na de anamnese volgt er een uitvoerig onderzoek. De osteopaat zal met de handen voelen en onderzoeken hoe het met de beweeglijkheid van uw lichaam is gesteld. Omdat de oorzaak van een klacht niet hoeft te liggen in het pijnlijke gebied, onderzoekt de osteopaat het gehele lichaam. Niet alleen de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren wordt onderzocht, maar ook de beweeglijkheid van de organen en de schedel. Wanneer de anamnese en het onderzoek achter de rug zijn, wordt een osteopatische behandeldiagnose opgesteld.
3

Behandeling

Gewoonlijk ligt de patiënt tijdens de behandeling op de behandelbank en zal de osteopaat met zijn handen de bij onderzoek gevonden bewegingsbeperkingen beïnvloeden. Dit kan betekenen dat hij heel subtiele, heel zorgvuldig stimulerende of juist stevige handgrepen uitvoert op het lichaam, veelal op heel andere plaatsen dan daar waar de klacht zich bevindt. Osteopaten gebruiken geen apparatuur of medicijnen.
4

Vervolg behandeling

Een vervolgbehandeling vindt nooit plaats binnen een week na de eerste behandeling, bij voorkeur pas na 2-3 weken om het lichaam de gelegenheid te geven om te reageren op de veranderingen die hebben plaats gevonden. Bij aanvang vindt altijd eerst een controle plaats van de bevindingen die in de voorgaande behandeling hebben plaats gevonden en deze gegevens vormen de basis voor de verdere behandeling.

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Maak nu online een afspraak