Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Behandeling Osteopathie bij sporters

We zien steeds vaker dat (top)sporters bij een blessure kiezen voor een behandeling bij de osteopaat. U kunt hierbij denken aan bekende sporters uit de voetballerij zoals Robin van Persie, Arjen Robben en Wesly Snijders maar ook Bauke Mollema en andere wielrenners zijn met regelmaat te vinden in de behandelkamer van de osteopaat.

Osteopathie zoekt op ander vlakken naar de oorzaak van de blessure dan bijvoorbeeld de fysiotherapeut of manueel therapeut. Osteopathie is veilige geneeskunde die zich richt op de beweging van en in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren en dat is voor sporters van groot belang. Een osteopaat onderzoekt het hele lichaam en kijkt hierdoor net even verder dan de reguliere (para)medische zorg. Als sporter kunt u daar veel baat bij hebben en op deze wijze kan osteopathie een uitstekende aanvulling voor u zijn op weg naar herstel en het bereiken van uw sportdoelen.

Wist u trouwens dat de meeste osteopaten een paramedische achtergrond hebben? Zij zijn opgeleid tot fysiotherapeut of basisarts, waarna ze een vijfjarige beroepsopleiding osteopathie hebben gevolgd. Osteopathie is derhalve ook bij uitstek geschikt als aanvulling op uw behandeling bij de (huis)arts of specialist. Osteopaten zijn opgeleid om samen te werken met (huis)artsen, fysiotherapeuten en andere (para) medische specialisten. Als het nodig is kunnen wij u ook doorverwijzen.

Header Homepage Osteopathie Praktijk W. Elbers

Veelvoorkomende klachten bij sporters

 • Rug- en nekklachten
 • Overbelasting van spieren, pezen en banden
 • Slijmbeursontstekingen
 • Enkel verstuikingen
 • Achillespees klachten
 • Hamstring blessures
 • Frictie syndroom
 • Shin splints (springschenen)
 • Liesblessures
 • Knieklachten zoals irritatie van het kraakbeen van de knieschijf, luxaties van de knieschijf, springersknie, jumpersknie en volleybalknie
 • Schouderklachten zoals werpersarm, rotator cuff letsels en slijmbeursontsteking
 • Tenniselleboog en golferselleboog
 • Polsproblematiek

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Osteopathie voor Volwassenen

Hoe werkt een osteopaat bij sporters?

Omdat de osteopaat het hele lichaam nakijkt op letsels die van belang kunnen zijn en relaties weet te leggen tussen functioneren van o.a. organen, het zenuwstelsel en hormonaal systeem, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel worden achterhaald. Goede samenwerking tussen fysiotherapeuten, manueel therapeuten, chiropractoren, huisartsen en osteopaten is ideaal voor een herstellende sporter of een patiënt met lichamelijke klachten. De osteopaat is bij uitstek getraind om de belastbaarheid op ieder niveau te optimaliseren en belastende letsels te behandelen. Dit maakt osteopathie daarom zo geschikt om blessures te voorkomen en sporters te helpen herstellen. Wij helpen u graag de fysieke gezondheid zo optimaal mogelijk te houden, zodat u u klachtenvrij kunt blijven sporten.

Maak nu online een afspraak

Veelgestelde vragen over osteopathie voor sporters

Hieronder treft u enkele veelgestelde vragen aan over osteopathie en de behandeling door een osteopaat voor sporters. Zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via 024 645 55 45 of stuur een bericht naar info@osteopathie-elbers.nl.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.