Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom bij Osteopathie Praktijk W. Elbers Oss

Osteopathie is een manuele therapie die het lichaam in zijn geheel aanpakt. Osteopaat William Elbers praktiseert al meer dan 25 jaar en heeft veel succes gehad bij het helpen van patiënten met verschillende klachten. Of u nu een sporter bent die verlichting zoekt voor sportblessures, of een baby die hulp zoekt bij het slapen, osteopathie kan uw helpen de klachten te verlichten. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te zien hoe wij u kunnen helpen om u weer op uw best te voelen. Osteopathie behoort in Nederland tot de eerstelijnszorg, waardoor u geen verwijzing nodig heeft om een afspraak in te plannen.

Header Voor wie os Osteopathie

Wat is het verschil tussen een osteopaat en chiropractor?

Osteopathie en chiropraxie zijn twee verschillende, maar vergelijkbare soorten alternatieve geneeswijzen. Osteopathie werd in 1874 ontwikkeld door Dr. Andrew Taylor Still en richt zich niet alleen op de symptomen, maar op het gehele lichaam. Osteopaten geloven dat het lichaam een vermogen heeft om zichzelf te genezen. Een osteopathische behandeling gebeurt met de handen en bevat vaak massages en manipulaties om de beweeglijkheid te verbeteren. Chiropractie werd in 1895 ontwikkeld door Dr. Daniel David Palmer. Chiropractors richten zich op de behandeling van het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom. Chiropractors geloven dat veel gezondheidsproblemen veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde stand van de wervelkolom, waardoor zenuwen onder druk kunnen komen te staan.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Osteopathie voor Volwassenen

Osteopaat Oss: vergoeding vanuit verzekering

Met ingang van 1 januari 2021 is de Stichting Osteopathie opgenomen in de lijst van erkende zorgverleners waarvan patiënten een behandeling vergoed kunnen krijgen. Dit betekent dat Osteopathie nu officieel erkend is als een vorm van gezondheidszorg in Nederland. Dit is goed nieuws, want dit zal helpen om osteopathie bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Osteopathie wordt vanuit het aanvullende pakket in uw zorgverzekering geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar om te weten of dit ook voor u geldt.

Header Wat is Osteopathie

Osteopaat Oss

Als u op zoek bent naar een praktijk voor osteopathie in de regio Gelderland, dan heten we u van harte welkom op onze locatie aan de Kelvinstraat 45A in Wijchen. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen als u vragen hebt of meer informatie over onze diensten wilt. U kunt ons bereiken op 024-6455545 of boek direct online een afspraak.

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Maak nu online een afspraak

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie Praktijk W. Elbers, altijd dichtbij

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Oss behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Beneden Leeuwen

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Oss

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.