Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Osteopathie Praktijk W. Elbers Druten, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk heet u welkom!

We willen u graag welkom heten bij Osteopathie Praktijk W. Elbers in Druten. Wanneer u woont in Afferden, Deest, Horssen of Puiflijk, kunt u ook bij onze praktijk terecht. Heeft u te maken met gezondheidsklachten? Heeft u pijn veroorzaakt door een ongeval of ziekte? Of wilt u gewoon preventief advies over houding en beweging? Dan bent u op de juiste plek! Osteopathie is een vorm van manuele therapie en heeft als doel om de functie en mobiliteit van het lichaam te herstellen. De behandeling kan gebruikt worden om een groot aantal aandoeningen te behandelen. Zo bieden we een breed scala aan behandelingen voor volwassenen, baby’s, kinderen en sporters. Voor een afspraak in onze praktijk heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig, dus aarzelt u niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wilt of gelijk een consult wilt boeken.

Wat doet een osteopaat

Wat doet een osteopaat?

Osteopathie is een manuele therapie die zich richt op het herstellen van het optimale functioneren van het bewegingsapparaat. Osteopaat Druten is getraind om met hun handen vast te stellen waar eventuele disfuncties in het lichaam zitten en deze vervolgens te behandelen. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het voorkomen van blessures. Bij Praktijk W. Elbers verwachten we binnen enkele behandelingen al verlichting van uw klachten. Met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen kijken we samen naar de beste behandeling van uw klachten. Zo kunnen we samen het zelfgenezend vermogen van uw lichaam versterken.

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Tarieven en vergoedingen Osteopathie

Verschil tussen chiropractor en osteopaat

Osteopaten en chiropractors zijn beide beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg die aandoeningen van het bewegingsapparaat behandelen. Osteopaten werken uitsluitend met de handen, waarbij ze manipulatieve technieken gebruiken om de pijn te verlichten. Chiropractors gebruiken ook een hands-on benadering, maar ze richten zich op de wervelkolom en gebruiken aanpassingen om de uitlijning van de wervels te corrigeren. Zowel osteopaten als chiropractors kunnen andere modaliteiten gebruiken, zoals massage of het voorschrijven van oefeningen, maar het grootste verschil tussen de twee ligt in de focus van de behandeling. Osteopaten behandelen het hele lichaam, terwijl chiropractors zich specifiek op de wervelkolom richten.

Header contact Osteopathie Praktijk Elbers

Osteopaat Druten

Bent u op zoek naar een osteopathie kliniek in de regio Gelderland? Dan heten we u van harte welkom in onze praktijk aan de Kelvinstraat 45A in Wijchen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of direct online een afspraak boeken. We kijken ernaar uit u te mogen ontmoeten!

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie Praktijk W. Elbers, altijd dichtbij

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Druten behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Beneden Leeuwen

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Wijchen

Veelgestelde vragen over Osteopathie Druten

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Moet ik altijd een afspraak maken?

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak. Uiteraard kunt u een kennismakingsconsult inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.