Wij werken uitsluitend met de handen
Paramedisch geschoolde osteopaten
Aangesloten bij NVO en NRO
20+ jaar ervaring in osteopathie

Welkom bij Osteopathie Praktijk W. Elbers in Wijchen, Alverna, Balgoij, Niftrik, Batenburg, Hernen, Leur en Bergharen

Bij Osteopathie Praktijk W. Elbers kunt u terecht om het zelfgenezend vermogen van uw lichaam te verbeteren. Met de manuele therapie binnen de gemeente Wijchen en omliggende dorpen: Alverna, Balgoij, Niftrik, Batenburg, Hernen, Leur en Bergharen wordt er gekeken naar de oorzaken van de verminderde beweeglijkheid. Met behulp van de handen wordt er gekeken naar mogelijke verklevingen, stressklachten en littekenweefsel. Osteopathie behoort tot de eerstelijnszorg waardoor u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft. U kunt dan ook direct een afspraak inplannen rechtstreeks bij onze praktijk.

Wat doet een osteopaat

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat kijkt met een holistische blik naar het verbeteren van de algehele gezondheid van het lichaam. Van hoofdpijn en nekpijn tot blessures en stressgerelateerde klachten. Ieder lichaam is uniek en ieder lichaam verdient een eigen aanpak. Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen en verbetert hiermee de beweeglijkheid van het lichaam. Hierbij kunt u denken aan rek- en strekoefeningen en massages. Vaak denken we dat de klacht zich in een bepaald lichaamsdeel heeft vastgezet,  maar toch blijkt dat als we alleen de symptomen behandelen de oorzaak blijft zitten. Het is hierin belangrijk om een stapje verder te kijken. Met behulp van ondersteunende oefeningen en adviezen kunt u binnen enkele behandelingen al verlichting van de klachten ervaren. Geen medicijnen of apparatuur, maar puur met de handen kijken we samen naar de beste behandeling van uw klachten.

Hoe werkt een osteopaat

Verschillen tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie Wijchen

Er wordt vaker de vraag gesteld wat nu precies het verschil is tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie in Nederland. Een lastige vraag om te beantwoorden, omdat alle drie de beroepen zich bezighouden met de wervelkolom. Bij iedere werkwijze wordt er gewerkt met een diagnose en een behandelplan en zijn er overeenkomsten in de gebruikte technieken. Bij fysiotherapie wordt er vooral op de verschijnselen (symptomen) gefocust die bij de klachten horen. Manuele therapie is ontstaan uit osteopathie en chiropractie. Waar bij chiropractie vooral gefocust wordt op het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat (pijnlijke gewrichten en spieren), wordt er bij manuele therapie alleen gefocust op het bewegingsapparaat. Bij osteopathie behandelen we alle drie de beroepen, zowel het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel en het zenuwstelsel. Zo wordt er samen gekeken naar de bron van uw klachten. Een complete check dus!

Dit kan het begin zijn van een prachtige relatie

Header Behandeling en klachten Osteopathie

Voor wie is osteopathie Wijchen geschikt?

Voor mensen zoals u met:

 • Pijnklachten in uw rug, nek, schouders, heup en ledematen
 • Houdingsproblemen
 • Bekkeninstabiliteit
 • Sportblessures
 • Concentratieproblemen
 • Keelproblemen, slikklachten
 • Oorsuizen
 • Klachten na operaties
 • Verschillende hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, voorhoofdsholteontsteking, duizeligheid)
 • Maag- en/of darmklachten (maagpijn, obstipatie, diarree, maagpijn)
 • Menstruatiestoornissen
 • Incontinentieproblemen
 • Whiplash Syndroom en andere posttraumatische klachten

Osteopaat Wijchen is geschikt voor iedere leeftijd bij diverse klachtenbeelden. Zo zijn de behandelingen geschikt voor baby’s, kinderen, sporters en volwassenen. Zo heeft iedereen baat bij osteopathie.

Header Voor wie os Osteopathie

Osteopaat Wijchen

Woont u in de regio Gelderland? Dan kunt u terecht bij Osteopathie praktijk W. Elbers in Wijchen. De praktijk zit gevestigd op de Kelvinstraat 45A. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen of boek direct online een afspraak.

Maak nu online een afspraak

Wat ze over ons zeggen

Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij William geweest. Hij heeft er veel baat bij gehad. Aanrader!

Voor mijn baby van 3 maanden. Mijn baby heeft veel baat bij zijn behandeling gehad!

Hele prettige ervaring gehad met dhr. Elbers. Hij heeft onze 8 weken oude baby perfect geholpen. Dhr Elbers geeft goede uitleg en vraagt goed door over de problemen.

Werkgebied Osteopathie Praktijk W. Elbers

Osteopathie W. Elbers, dichtbij u

Met onze osteopathie praktijk helpen wij het welzijn van uw lichaam zo optimaal mogelijk te houden en staan wij voor u klaar als u klachten heeft. Wij behandelen mensen uit de gehele provincie Gelderland. Naast Wijchen behandelen wij  mensen uit de omgeving van:

Beuningen

Cuijck

Dodewaard

Druten

Grave

Groesbeek

Heesch

Malden

Nijmegen

Oss

Schaik

Beneden Leeuwen

Veelgestelde vragen over Osteopaat Wijchen

Hoe lang duurt een consult of afspraak?

Het eerste consult neemt ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een eerste consult of behandeling zal de osteopaat eventuele verstoringen in de bewegelijkheid van uw lichaam in kaart brengen en samen met u een behandelplan opstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling worden door de osteopaat uitsluitend met de handen uitgevoerd. Vaak kunnen wij met een aantal behandelingen al verlichting geven van uw klachten of in sommige gevallen de klachten zelfs verhelpen.

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Onze praktijk is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00. Behandeling vinden echter uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt direct een afspraak inplannen via onze online agenda. Heeft u een prangende vraag? Stuur ons gerust een bericht of neem direct contact op via 024 645 55 45.

Kan ik ook voor een check-up komen?

Ja, dat kan zeker! Binnen de osteopathie streven we naar preventieve gezondheidszorg voor iedereen. Een regelmatige checkup bij de osteopaat is dan ook een gouden regel. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw baby of opgroeiende kind. Ook kan een check-up bij de osteopaat een uitstekende aanvulling zijn op weg naar uw herstel bij terugkerende sportblessures.

Het doel van osteopathie is om de gezondheid te bevorderen middels het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid van het lichaam. Als we bewegingsbeperkingen vroeg genoeg kunnen signaleren, hoeven deze vaak niet tot klachten te komen. Wij helpen u graag daarbij!

Wanneer wordt osteopathie vergoed vanuit de aanvullende dekking?

Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Dit vanwege de kwaliteitseisen die zijn gesteld door de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), waar verzekeraars zich achter hebben geschaard. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullende pakket wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed. Om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding is het raadzaam om bij uw eigen verzekeraar navraag te doen.

Wordt osteopathie vergoed door de verzekering?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Osteopathie wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Osteopathie valt dus in uw aanvullende dekking en wordt vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Hierdoor is uw verplichte eigen risico dan ook niet van toepassing.

Let op: alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Zijn jullie een erkende osteopaat?

Als Osteopathie Praktijk W. Elbers zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Alle osteopaten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) zijn erkende osteopaten. Zij mogen zich DO-MRO noemen.